Skip to main content

Pokémon Scarlet

Pokémon Scarlet en Pokémon Violet zijn RPG’s waarin je Pokémon vangt en laat vechten tegen andere Pokémon. Het is een avontuurlijke game met mild geweld. De game focust op verzamelen en ontdekken. Je kunt online spelen met vrienden, maar hebt dan een Nintendo Online abonnement nodig. Er zijn ook uitbreidingen (DLC) te koop.


Er zijn al heel wat Pokémon games uitgebracht. Voor het eerst zijn de games nu ‘open world’. Dat betekent dat je meer vrijheid hebt dan in een game met een vast begin, midden en eind. Je kunt de spelwereld vrij ontdekken, en aan gevechten of verhaallijnen beginnen wanneer jij wilt.

Als speler ben je een student aan een Pokémon universiteit. Hier leer je om Pokémon trainer te zijn. Je vangt en verzorgt Pokémon en zet ze in voor gevechten met andere trainers. Er zijn zo’n 400 Pokémon om te vinden. Elke soort die je ontdekt, zie je terug in je Pokédex. Een van de doelen in de game is om die Pokédex compleet te krijgen.

Pokémon Scarlet vs. Pokémon Violet

In de winkel zie je zowel Pokémon Scarlet als Pokémon Violet liggen. De twee games zijn praktisch hetzelfde, maar er zijn kleine verschillen. Zo zijn er in Pokémon Scarlet personages en Pokémon te vinden, die niet in Pokémon Violet zitten. Wil je tóch de Pokémon uit de andere versie hebben? Dan moet je Pokémon ruilen met een andere speler.

Details


PEGI leeftijdsadvies

7ViolenceIn-Game Purchases

  • Schermtijd

  • Beschikbaar op

    • Nintendo Switch (18/11/2022)
  • Uitgever

    Nintendo of Europe AG

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet is 7 jaar en ouder, vanwege de gevechten tussen de Pokémon.

Tijdens een gevecht kiezen spelers om de beurt een actie: aanvallen of verdedigen. Als een Pokémon wordt aangevallen, verliest ‘ie punten en kan ‘ie achterover vallen, of even wankelen. Ze hebben geen zichtbare verwondingen en verdwijnen als ze zijn verslagen.

Het geweld is niet realistisch. Sommige grote gevechten zijn wat intenser dan de standaard gevechten in de open wereld. Er is géén geweld tussen mensen te zien.

PEGI 7_logo

Schermtijd afspreken

Pokémon Scarlet en Violet kunnen op vrijwel elk moment worden afgesloten, opgeslagen of op pauze. Je kunt dan later weer verder waar je gebleven was. Je kunt dus gerust een specifieke schermtijd afspreken of instellen via ouderlijk toezicht op de Nintendo Switch.

In sommige games kun je beter geen tijd afspreken, maar een aantal potjes. Die games kunnen niet zo maar op pauze, omdat je dan verliest. 

Let ook hierop

Geld uitgeven

Er is DLC te koop voor Pokémon Scarlet en Pokémon Violet: een soort uitbreiding van de game. Voor een paar tientjes krijg je dan nieuwe Pokémon om te verzamelen, een nieuw gebied om te ontdekken en nieuwe verhalen om te volgen.

De DLC wordt continu aangeboden via het hoofdmenu in de game. Als je er op klikt, ga je naar de Nintendo eShop. Wil je voorkomen dat je kind hier geld uitgeeft, stel dan ouderlijk toezicht in.

Hoofdmenu van Pokémon Scarlet/Violet met knop naar DLC

Online spelen en chatten

In Pokémon Scarlet en Pokémon Violet kun je spelen met vrienden. Dat kan ‘lokaal’ (thuis op de bank) of online, als je vrienden niet in de buurt zijn. Om online te kunnen spelen op een Nintendo Switch, heb je niet alleen een internetverbinding nodig maar ook een abonnement op Nintendo Online.

Je kunt niet zo maar online communiceren met vreemden. Spelers moeten elkaar een code geven, waarmee ze bij elkaar in een groepje komen – en niet bij mensen die ze niet kennen.

Spelen met anderen (offline of online) is vereist voor sommige functies in Pokémon Scarlet en Pokémon Violet. Je hebt het bijvoorbeeld nodig om Pokémon te ruilen, of om mee te doen met grote gevechten (‘Raid Battles’).