Skip to main content

Call of Duty®: Warzone™

Call of Duty of is een langlopende reeks schietspellen. De meeste Call of Duty games kosten geld, maar Call of Duty: Warzone is gratis. Call of Duty-games zijn actiespellen waarin je met realistische wapens tegen andere spelers vecht. Je moet samenwerken met anderen en er is expliciet geweld te zien. Ook kun je chatten met vreemden en geld uitgeven aan extra’s.


Wie Call of Duty: Warzone downloadt, downloadt ook meteen de game Call of Duty: Modern Warfare III. Maar om die te spelen, moet je geld betalen – alléén het onderdeel Warzone is gratis. 

In Warzone vind je verschillende ‘modes’. Je kunt in je eentje tegen de rest spelen, in duo’s of in teams van 3-6 personen.

De game is een ‘first-person shooter’ (FPS). Het is dan alsof je door de ogen van jouw personage kijkt.

Details


PEGI leeftijdsadvies

18ViolenceBad LanguageIn-Game Purchases

 • Schermtijd

  Aantal potjes (15-30 minuten per potje)

 • Beschikbaar op

  • PlayStation 4 (17/11/2022)
  • PlayStation 5 (17/11/2022)
  • Xbox One (17/11/2022)
  • Xbox Series X|S (17/11/2022)
  • PC (17/11/2022)
 • Uitgever

  Activision Blizzard UK Ltd

Leeftijdsadvies

Geweld

Call of Duty: Warzone heeft een PEGI leeftijdsadvies van 18 jaar en is bedoeld voor volwassenen. Het bevat veel expliciet en realistisch geweld, het is allemaal ‘net echt’. Je schiet op andere mensen met geweren en pistolen, granaten en zelfs raketten.

Wanneer iemand geraakt wordt valt de speler gewond op de grond. Hierbij is veel bloed te zien. Als iemand geraakt wordt door zware munitie kunnen zelfs ledematen afgerukt worden en kan een personage worden onthoofd. 

Grof taalgebruik

Er komt regelmatig grof taalgebruik voor (‘fuck’, ‘shit’).

Expliciet geweld uitzetten

Je kunt het expliciete geweld in Warzone deels uitzetten. Je ziet dan geen afgerukte ledematen en kunt een doodgeschoten speler niet verder verminken. Zo doe je dat:

 1. Ga in het hoofdmenu naar instellingen
 2. Navigeer naar het tabje Account & Network
 3.  Scroll naar het kopje Content filters (zie afbeelding)
 4. Zet ‘dismemberment & gore’ uit

In dit menu kun je ook (tekst) chat en een filter voor scheldwoorden aan- en uitzetten. Om ‘voice chat’ uit te zetten, navigeer je naar het tabje ‘Audio’.

Schermtijd afspreken

Spreek thuis eens af hoeveel potjes Call of Duty: Warzone er gespeeld mogen worden. Dit werkt soms beter dan schermtijd afspreken: een potje Warzone kun je niet op pauze zetten als je eenmaal bent begonnen. Als je stopt, word je snel neergeschoten en ben je af. Een potje Warzone duurt 15 tot 30 minuten, afhankelijk van hoe ver je komt. 

Let ook hierop

Geld uitgeven

Call of Duty: Warzone is gratis te spelen, maar het kopen van allerlei items, nieuwe personages en wapens gebeurt met Call of Duty Points of ‘CP’ – en die koop je dan weer met echt geld.

Met CP kun je ook een ‘Battle Pass’ kopen. Die geeft je gedurende een bepaalde periode extra beloningen. De Battle Pass zit in vrijwel elk menuscherm van Warzone verwerkt: je wordt er voortdurend op gewezen.

Tussen alle gratis modes in Warzone vind je ook modes die je alléén kunt spelen als je ook het hoofdspel Call of Duty: Modern Warfare III koopt.

Online spelen en chatten

In Warzone speel je veel samen met anderen. Je kunt met vrienden en met vreemden spelen. Het kan heel leuk zijn om samen te werken en als team een doel te bereiken. Maar tijdens online gaming krijg je soms ook te maken met vervelend (pest)gedrag en grof taalgebruik. 

Chatten in Warzone kan via tekst of audio. Beide kun je aan- of uitzetten via de instellingen van de game. Bij ‘voice chat’ stel je eventueel in dat je alleen met vrienden kunt praten.

Je kunt ook een ‘profanity filter’ aanzetten dat scheldwoorden blokkeert uit de (tekst)chat.