Skip to main content

Fall Guys

Fall Guys is een komische afvalrace waarin spelers over hindernisbanen rennen. Het is een chaotisch en vrolijk spel. De game is gratis maar je kunt geld uitgeven aan allerlei leuke outfits en extra’s.


Tijdens een potje Fall Guys wordt je samen met 39 anderen op een kleurrijke hindernisbaan geplaatst. Wie niet op tijd de finish haalt valt af, de rest gaat door naar een volgend spelletje. Dat gaat zo door tot er nog één iemand over is: de winnaar. Zo’n soort game heet een ‘battle royale‘.

Naast hindernisbanen vind je in Fall Guys ook memory spelletjes, gigantische glijbanen en knotsgekke rondes tikkertje. De mini-spelletjes leveren hilarische en hectische taferelen op, waarbij je niet alleen door obstakels en zwaartekracht wordt gehinderd maar soms óók door je medespelers.

Er zit ook een creatieve bouwmodus in Fall Guys, waarin spelers zelf hindernisbanen in elkaar kunnen zetten. Die banen kun je online delen met anderen, zodat zij op jouw zelfgemaakte baan kunnen spelen.

Details


PEGI leeftijdsadvies

3In-Game Purchases

 • Schermtijd

  Aantal potjes (5-20 minuten per potje)

 • Beschikbaar op

  • Nintendo Switch (21/06/2022)
  • PC (21/06/2022)
  • PlayStation 4 (21/06/2022)
  • PlayStation 5 (21/06/2022)
  • Xbox One (21/06/2022)
  • Xbox Series X|S (21/06/2022)
 • Uitgever

  Epic Games Entertainment International GmbH

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor Fall Guys is 3 jaar en ouder. Het is geen gewelddadig spel. Wat er ook gebeurt, de poppetjes in Fall Guys hebben nooit pijn. Je kunt een ander ook geen pijn doen: hoogstens kun je een ander even vastpakken om ze te vertragen.

Schermtijd afspreken

Spreek thuis eens af hoeveel potjes Fall Guys er gespeeld mogen worden. Dit werkt soms beter dan een schermtijd in minuten afspreken: een potje Fall Guys kun je niet op pauze zetten als je eenmaal bent begonnen. Als je stopt, lig je er uit.

Een potje Fall Guys bestaat uit 5 rondes, en elke ronde duurt 2 tot 5 minuten. Vlieg je er in ronde 1 uit, dan ben je dus na 5 minuten klaar. Blijf je over tot het einde, dan kun je zo’n 20 minuten verder zijn. Gemiddeld is een speler ongeveer 10 minuten bezig met een potje Fall Guys.

Let ook hierop

Geld uitgeven

Fall Guys is gratis te installeren, maar het kopen van allerlei items, zoals nieuwe outfits en kleurtjes,  gebeurt met Kudos en Show-bucks. Die kun je winnen in het spel, maar het is sneller om ze te kopen met echt geld, via een microtransactie. In de winkel zie je veel verkooptrucs zoals ‘let op: actie duurt nog 1 dag!’ of ‘bespaar nu 400 show-bucks!’.

Ook kun je een ‘Fame Pass’ kopen die 1 seizoen geldig is. Een seizoen duurt zo’n 4 à 6 maanden. Tijdens die periode maak je aanspraak op extra beloningen, zoals items en punten.

Online spelen

In Fall Guys speel je online tegen anderen. Je kunt de namen van deze spelers zien, en je kunt bewegingen naar ze maken: zwaaien, gapen, een dansje doen. Maar je kunt niet met anderen chatten. 

Mocht iemand zich toch vervelend gedragen in Fall Guys, bijvoorbeeld door dwars voor de finish te gaan liggen, dan kun je de speler rapporteren. Klik daarvoor links onderin het scherm op ‘Report player’ wanneer je de betreffende speler in beeld hebt.