Skip to main content

Palworld

In Palworld vang je fantasiewezens – Pals – die wel wat weghebben van Pokémon. De makers worden daarom beschuldigd van plagiaat. Desondanks werd de game een enorme hit. Hoewel de Pals heel schattig zijn, is de game zelf dat niet per se: er zit veel geweld in. Je speelt Palworld solo of met vrienden.


In Palworld vang of versla je Pals en bouw je een basis. Vanuit deze basis verdedig je jezelf tegen vijanden, verbouw je eten en knutsel je wapens. Je kunt allerlei werk door Pals laten uitvoeren, en je kunt Pals zelfs opeten of voeren aan andere Pals. 

Na release werd Palworld gekscherend ‘Pokémon met geweren’ genoemd. Er is veel discussie in de gamewereld over mogelijk plagiaat en het gebruik van AI in het ontwerp van de game. 

Op haar hoogtepunt werd Palworld door méér spelers tegelijk gespeeld dan Fortnite. De game is nog niet af: er worden regelmatig dingen toegevoegd en aangepast.

Details


PEGI leeftijdsadvies


  • Schermtijd

    Game kan worden afgesloten wanneer je wil

  • Beschikbaar op

    PC (Steam), Xbox One, Xbox Series X|S

  • Uitgever

    Pocketpair

Leeftijdsadvies

Palworld heeft een leeftijdsadvies van 12 jaar en ouder. Er zit geweld in tegen de schattige Pals maar ook tegen menselijke personages. Er worden zwaarden, bijlen en geweren gebruikt. Er is geen bloed te zien. Wanneer mensen verslagen worden vallen ze neer. Lichamen blijven zichtbaar op de grond. 

Er komt ook wat grof taalgebruik voor (‘bastard’).

Schermtijd afspreken

Je kunt Palworld eindeloos blijven spelen. Er is géén pauzeknop: als je middenin een gevecht zit moet je dit af maken óf het spel helemaal afsluiten. 

Palworld wordt vaak met vrienden gespeeld. Je speelt en werkt dan samen, en moet de groep verlaten wanneer je stopt.

Let ook hierop:

Online spelen en chatten

In Palworld kun je samen met anderen spelen, maar niet onbeperkt en dus niet zo maar met vreemden. Eén speler moet een game ‘hosten’ door een unieke code te geven aan anderen. Vul je die code in wanneer je Palworld start, dan kom je in de wereld van de ‘host’ terecht.

Wie via Steam op de PC speelt, kan ook met andere spelers chatten. Dit kun je uitzetten:

  • Ga naar het hoofdmenu > Options > Game Settings > Hide chat.