Skip to main content

Genshin Impact

Genshin Impact is een gratis RPG van de Chinese ontwikkelaar MiHoYo. Er wordt regelmatig content aan toegevoegd. In Genshin Impact gaan spelers op avontuur in de fantasiewereld Teyvat. Je kunt met andere spelers chatten en samenwerken. Ook kun je geld uitgeven aan nieuwe wapens, personages en allerlei extra’s.


In Genshin Impact verken je Teyvat, een fantasierijke wereld vol schatten en vijanden. Als speler ben je de ‘Traveller’ en ga je op zoek naar je verloren tweelingbroer of -zus. Onderweg ontmoet je verschillende personages, verzamel je items, voer je opdrachten uit en versla je vijanden. Ook probeer je sterker te worden: sommige vijanden zijn anders (te) moeilijk om te verslaan. Om sterker te worden en te levellen verzamel je EXP (punten) en allerlei upgrade-materialen.

Genshin Impact kun je spelen op PC en PlayStation, maar ook op mobiel en tablet. De game wordt continu aangevuld met nieuwe verhalen en personages. Ook zijn er regelmatig ‘events’ waarbij je tijdelijk iets kunt winnen of doen.

Details


PEGI leeftijdsadvies

12ViolenceIn-Game Purchases (Includes Random Items)

 • Schermtijd

  Game kan worden afgesloten wanneer je wil
 • Beschikbaar op

  • PC (28/09/2020)
  • PlayStation 4 (28/09/2020)
  • PlayStation 5 (30/06/2021)
  • Android, iOS (28/09/2020)
 • Uitgever

  miHoYo Limited

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor Genshin Impact is 12 jaar en ouder. Dit is vanwege geweld: er zitten veel gevechten in de game, zowel tussen mensen als monsters.

Het geweld is niet realistisch: er is geen bloed te zien, en je gebruikt toverspreuken en magische zwaarden. Wie wordt verslagen valt neer en verdwijnt in een flits. Toch klinken de hoofdpersonages soms alsof ze pijn hebben, en wankelen ze even als ze geraakt zijn. Omdat deze personages menselijk zijn, leidt dit tot een PEGI 12 advies.

PEGI toont bij Genshin Impact ook een pictogram voor ‘in-game aankopen’, om ouders te informeren dat kinderen geld uit kunnen geven.

PEGI 7_logo

Schermtijd afspreken

Genshin Impact is een online game die niet op pauze kan. Zit je middenin een gevecht, dan blijft het spel doorgaan, zelfs als je het menu opent. Als je wil pauzeren kun je je personage het beste verplaatsen naar een veilige plek, of de game gewoon volledig afsluiten. Dat kan in principe op elk moment.

Spreek dus gerust een schermtijd in minuten af. De game draait niet om potjes die je verliest als je de game afsluit. Maar houd er rekening mee dat je kind wellicht met vrienden speelt, die niet verder kunnen als één van hen stopt.

Let ook hierop

Geld uitgeven

Er zitten wel negen verschillende valuta in Genshin Impact. Sommige van deze muntsoorten vind je in de game, maar de meeste kun je (ook) kopen met echt geld. Omdat Genshin Impact gratis te spelen is, zijn deze aankopen (microtransacties) het verdienmodel van de maker.

Je kunt de game ook spelen zonder geld uit te geven, maar de aanschaf van extra’s zorgt er voor dat je sneller vooruitgang boekt en sterker wordt. Ook sommige zeldzame items en wapens kun je alléén krijgen door geld uit te geven…

Een greep uit de in-game aankopen:

Wish

Met Wishes gebruik je het gacha-systeem van de game. Gacha is een soort loterij: je koopt tickets voor een trekking, en ‘trekt’ nieuwe items en personages. Het systeem is vergelijkbaar met loot boxes maar heeft een andere oorsprong en nét iets andere uitwerking. In het Gamewoordenboek lees je er méér over.

Primogems

Met Primogems koop je Wishes. Primogems verdien je door de game te spelen, maar je kunt ze ook kopen.

Genesis Crystals

Met Genesis Crystals koop je Primogems. Deze Crystals kun je alléén krijgen door ze te kopen met echt geld.

  Wil je niet dat je kind geld uitgeeft aan microtransacties in Genshin Impact? De game heeft géén ingebouwde opties voor ouderlijk toezicht. Maak daarom gebruik van de opties op het apparaat waarop ze spelen, zoals PlayStation, Google Play of Apple.

  Online spelen en chatten

  Genshin Impact heeft een ‘co-op mode’, waarbij ‘co-op’ staat voor co-operatie oftewel: samenwerken. Deze modus is beschikbaar vanaf een bepaald level (Adventure Rank 16). Daarna kun je – als je wilt – samenspelen en chatten met zowel vrienden als vreemden. Via de chat kun je in aanraking komen met grof taalgebruik of vervelend gedrag.

  In de instellingen van de game kun je ‘co-op’ verzoeken uitschakelen. De chatfunctie kun je beperken tot alleen vrienden, door alleen mensen toe te voegen die je ook echt kent.