Skip to main content

Disney Dreamlight Valley

In Disney Dreamlight Valley beland je in een magisch dorp waar de bewoners hun herinneringen kwijt zijn. Je maakt je eigen personage, huis en boerderij, en helpt allerlei bekende figuren uit Disney en Pixar films. Je kunt geld uitgeven aan extra’s. De game bevat geen geweld.


In Disney Dreamlight Valley kun je kletsen met allerlei bekende filmpersonages zoals Mickey Mouse, Donald Duck, Anna uit Frozen, Remy uit Ratatouille, of WALL-E. Door met ze te praten en opdrachten uit te voeren, bouw je een vriendschap op. 

Verder kunnen spelers vooral lekker rondrennen in de gamewereld. Je kunt bloemen en groenten planten, hout verzamelen om meubeltjes van te maken, en koken. Ook vind je munten waarmee je allerlei decoraties koopt voor in je huis. 

Het is een feel good game waarin vrolijkheid en positiviteit voorop staan. Je kunt het spelen zoals je wilt, maar de game prijst ook allerlei extraatjes aan waar je (echt) geld aan kunt uitgeven.

Details


PEGI leeftijdsadvies

3In-Game Purchases

 • Schermtijd

  Game kan op pauze

 • Beschikbaar op

  • PC (27/04/2022)
  • Nintendo Switch (10/11/2023)
  • PlayStation 4 (10/11/2023)
  • PlayStation 5 (10/11/2023)
  • Xbox One (10/11/2023)
  • Xbox Series X|S (10/11/2023)
 • Uitgever

  Gameloft S.A.

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor Disney Dreamlight Valley is 3 jaar en ouder. Het is geschikt voor alle leeftijden. In sommige gedeelten van het Disney-dorp hangt een spookachtige sfeer en hoor je bijvoorbeeld weerwolven die in de verte huilen. Maar er gebeurt nooit écht iets engs.  

Schermtijd afspreken

Disney Dreamlight Valley kan op elk moment worden afgesloten of op pauze gezet. Je kunt dus gerust een specifieke schermtijd afspreken.

In sommige games kun je beter geen tijd afspreken, maar een aantal potjes. Die games kunnen niet zo maar op pauze, omdat je dan verliest. 

Let ook hierop

Geld uitgeven

Ondanks dat Disney Dreamlight Valley geld kost, kun je ook ná aanschaf nog extra geld uitgeven. In de winkel kun je namelijk Moonstones kopen: een virtuele munt waarmee je extra’s koopt zoals decoraties voor in je huis, of leuke outfits voor je personage.

Online spelen 

In Disney Dreamlight Valley kunnen spelers op bezoek in elkaars dorp. Daarvoor moet je een abonnement hebben waarmee je online kunt spelen (zoals Nintendo Online op de Nintendo Switch, of PlayStation Plus op de PlayStation). Deze abonnementen kosten geld. 

Als je online speelt en op bezoek wil bij anderen (of andere spelers wil uitnodigen), moet je een code met elkaar uitwisselen. Je kunt niet zo maar bij vreemden op bezoek, en dus ook niet zo maar met vreemden in contact komen.