Skip to main content

Brawl Stars

Brawl Stars is een kleurrijke mobile game waarin je Knokkers verzamelt en korte wedstrijdjes speelt tegen andere spelers of teams. Hoe beter en hoe vaker je speelt, hoe meer punten en beloningen je verdient.


Brawl Stars is gratis te downloaden op Android- en Apple telefoons. Het heeft niet echt een verhaal: je speelt wedstrijdjes tegen andere spelers en verzamelt punten. Er zijn verschillende soorten wedstrijdjes te spelen: drie tegen drie, iedereen voor zich, en meer. In de video hierboven zie je een paar potjes ‘Edelstenengraai’.

Brawl Stars speel je met een Knokker (in het Engels: een Brawler). Dat is het personage dat je bestuurt. Knokkers kun je vrijspelen en sterker maken. Dat kost dan weer punten of munten, en die kun je winnen in het spel maar óók kopen, met echt geld.

Details


PEGI leeftijdsadvies


  • Schermtijd

    Aantal potjes (2-3 minuten per potje)

  • Beschikbaar op

    • Smartphones (App Store, Google Play Store)
  • Uitgever

    Supercell

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor Brawl Stars is 7 jaar en ouder. Er zit geweld in, maar je ziet nooit dat iemand gewond raakt. Ook door de vrolijke en hectische stijl komt het geweld erg mild over.

PEGI 7_logo

Schermtijd afspreken

Spreek thuis eens af hoeveel potjes Brawl Stars er gespeeld mogen worden. Dit werkt soms beter dan schermtijd afspreken: een potje Brawl Stars kun je niet op pauze zetten. Als je stopt, heb je verloren.

Een potje Brawl Stars duurt ongeveer 2-3 minuten. 

Let ook hierop

Geld uitgeven

Brawl Stars is gratis te downloaden. Maar in de game vind je een winkel waar je nieuwe Knokkers koopt, leuke stickers en emoji’s, coole outfits en extra muntjes. Ook kun je een ‘Brawl Pass‘ kopen: een soort seizoenskaart waarmee je, gedurende een periode, extra beloningen kunt verdienen.

Starr Drops

In december 2022 verwijderde de maker van Brawl Stars alle ‘Brawl Boxes’ uit de game. In die zogenaamde loot boxes zaten willekeurige prijzen, waaronder nieuwe Knokkers. De boxes zijn nu vervangen door Starr Drops. Deze win je door te spelen, en bevatten ook willekeurige prijzen.

In tegenstelling tot Brawl Boxes kun je Starr Drops niet direct met echt geld kopen, maar verder zijn ze praktisch hetzelfde: het openen van een Starr Drop is spannend en gaat gepaard met allerlei leuke kleurtjes en geluidjes. Maar de kans dat je iets héél bijzonders wint is héél erg klein.

Dagelijkse beloningen

Dagelijkse freebie in Brawl Stars
Dagelijkse quests in Brawl Stars

Elke dag kun je een gratis beloning claimen in de winkel van Brawl Stars. Ook zijn er ‘dailies‘: dagelijkse opdrachten die extra punten opleveren als je ze voltooit. Na een dag is er een ‘reset‘ en worden die opdrachten vervangen door nieuwe.

Online spelen en chatten

In Brawl Stars kun je ook lid worden van een club van maximaal 100 leden. Die leden kunnen met elkaar chatten. Er is ook een ranglijst van de beste clubs en de leden met de meeste punten. Als je geen lid bent van een club kun je níet zo maar met vreemden chatten.