Skip to main content

Plants vs. Zombies

Plants vs. Zombies is een strategisch spelletje met een vrolijke, cartoon-achtige stijl. De mobiele versie van de game, waar deze Gamewijzer over gaat, is gratis te downloaden maar bevat veel advertenties. Sinds de game uitkwam in 2009 zijn er meerdere vervolgen gemaakt, waaronder Plants vs. Zombies 2, Plants vs. Zombies 3 en Plants vs. Zombies™: Battle for Neighborville


Screenshot uit gameplay van Plants vs. Zombies

In Plants. vs Zombies plaats je planten op een gazon. Zo bescherm je jouw huis tegen zombies. Sommige planten schieten met erwtjes, andere planten ontploffen. Zodra alle zombies zijn verslagen, ga je door naar het volgende level. Het is een strategisch spel en sommige levels zullen, vooral voor jonge kinderen, uitdagend zijn. 

Er zitten ook meerdere mini-spelletjes in de app. Deze extra spelletjes (puzzels, kaartspellen) kosten muntjes: muntjes verdien je via het hoofdspel of krijg je door een advertentie te kijken. 

Er zitten sowieso veel advertenties in Plants vs. Zombies. Wees je daarvan bewust: de game is gratis maar verdient geld aan het tonen van advertenties. Verderop in deze Gamewijzer lees je hoe je de advertenties kunt vermijden

Details


PEGI leeftijdsadvies


 • Schermtijd

  Game kan elk moment worden afgesloten

 • Beschikbaar op

  • smartphones/tablets (Android, iOS)
 • Uitgever

  Electronic Arts

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor Plants vs. Zombies is 7 jaar en ouder.

De stijl is vrolijk, met cartoon-achtige poppetjes. Wanneer zombies worden verslagen vallen ze langzaam uit elkaar: eerst verliezen ze een arm, uiteindelijk rolt hun hoofd over de grond. Dit ziet er vooral grappig uit. Er is geen bloed te zien. De zombies zien er ook niet heel eng uit. 

PEGI 7_logo

Schermtijd afspreken

Er zit geen pauzeknop in Plants vs. Zombies, maar: als je de game verlaat wordt je voortgang opgeslagen. Je kunt de volgende keer verder waar je gebleven was. 

Spreek dus gerust een schermtijd in minuten af. Je kind verliest niks door de game tussentijds te verlaten.

Let ook hierop

Advertenties

Er zitten veel advertenties in de gratis versie van Plants vs. Zombies. Ze verschijnen wanneer je een nieuw level begint, of wanneer je er net een hebt gewonnen. Ook kun je een advertentie kijken in ruil voor muntjes.

De advertenties zijn vaak voor andere mobiele games. Die komen qua leeftijdsadvies niet altijd overeen met het PEGI 7 advies voor Plants vs. Zombies. 

Wil je advertenties vermijden? Dan kun je:

 1. een paar euro betalen aan de maker van game. Deze microtransactie is pas ná level 12 beschikbaar. Er verschijnt dan een shop in het menu.
 2. je apparaat op vliegtuigmodus zetten. Je verbreekt dan de internetverbinding, waardoor de advertenties niet meer laden.
 3. de betaalde versie van Plants vs. Zombies op PC kopen. In deze versie zitten geen advertenties. 

Geld uitgeven

In de shop van Plants vs. Zombies kun je advertenties afkopen, maar ook muntjes aanschaffen. Met die muntjes kun je extra mini-spelletjes kopen.

Muntjes verdien je ook automatisch door te spelen. Maar het duurt best even voor je er genoeg hebt om een mini-spelletje te kopen. Een set muntjes kopen met echt geld is véél sneller.

Wil je voorkomen dat je kinderen geld uitgeven? Stel ouderlijk toezicht in, speel offline en/of koppel geen betaalgegevens aan het account waarop ze spelen.

Online spelen en chatten

In Plants vs. Zombies kun je niet communiceren met andere spelers. Ook hoef je niet per se online te spelen.