Skip to main content

Stumble Guys

Stumble Guys is een vrolijke mobiele game die veel lijkt op Fall Guys. Meerdere spelers rennen tegelijkertijd op een hindernisbaan: wie als laatste overblijft, wint. De game is gratis te downloaden, maar leuke outfits en poppetjes zijn te koop voor echt geld. 


Een potje Stumble Guys bestaat uit drie korte rondes. In elke ronde vallen er spelers af. Bijvoorbeeld degenen die als laatsten finishen op een hindernisbaan. Wie alle rondes overleeft, heeft gewonnen. Zo’n opzet heet een ‘Battle Royale’ game.

Stumble Guys is erg populair: de game is al meer dan 100 miljoen keer gedownload in de Google Play Store.

Details

PEGI leeftijdsadvies


 • Schermtijd

  Aantal potjes (5-10 minuten)
 • Releasedatum

  24-9-2020

 • Beschikbaar op

  Smartphones (Android, iOS), PC

 • Uitgever

  Scopely

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor Stumble Guys is 3 jaar en ouder. Spelers kunnen een beetje duwen en trekken, en je kunt van een platform afgegooid worden door rondvliegende obstakels. Maar er zit geen heftig geweld in, of andere mogelijk schadelijke elementen zoals horror of grof taalgebruik. 

Schermtijd afspreken

Spreek thuis eens af hoeveel potjes Stumble Guys er gespeeld mogen worden. Dit werkt soms beter dan een schermtijd in minuten afspreken: een potje Stumble Guys kun je niet op pauze zetten als je eenmaal bent begonnen. Als je stopt, lig je er uit.

Een potje Stumble Guys duurt 5 à 10 minuten als je het tot de laatste ronde redt. Een potje bestaat uit drie rondes.

Let ook hierop

Geld uitgeven

Stumble Guys is gratis te installeren, maar je kunt aan allerlei extra’s geld uitgeven. Er is een prijzenwiel, er zijn loot boxes, er zijn (tijdelijke) aanbiedingen en evenementen, en er is een ‘Stumble Pass’: een soort seizoenskaart die ongeveer 1 maand geldig is, en waarmee je allerlei extra beloningen kunt verdienen.

Al deze extraatjes koop je met edelstenen (Gems) of muntjes (Tokens). Die zijn in bundeltjes te koop in de winkel in de game. De muntjes en stenen kun je ook winnen door het spel te spelen, maar kopen is natuurlijk veel sneller, en dus aantrekkelijk als je nú die nieuwe outfit wilt hebben.

Omdat Stumble Guys gratis is, zijn dit soort microtransacties het verdienmodel van de maker. 

Reclame

In Stumble Guys kun je, in ruil voor beloningen, kijken naar advertenties. Het gaat bijvoorbeeld om reclame voor andere apps of games. De geschiktheid van deze advertenties is niet altijd gelijk aan het leeftijdsadvies van Stumble Guys.