Skip to main content

MONOPOLY GO!

MONOPOLY GO! is een mobiele game gebaseerd op het bekende bordspel Monopoly. Spelers moeten zo veel mogelijk geld verdienen, zodat ze hun bord vol kunnen bouwen. Het zit boordevol aankopen en microtransacties, waarmee je sneller vooruit komt. Er zijn ook veel tijdelijke acties en beloningen.


In MONOPOLY GO! gooi je met dobbelstenen en verdien of verlies je geld, afhankelijk van waar je terecht komt op het spelbord. Er is extra geld te verdienen door te stelen van andere spelers. 

Er zitten veel toeters en bellen in MONOPOLY GO! die jou motiveren om elke dag terug te komen. Ook zijn er veel evenementen en tijdelijke winacties, vrolijke geluidjes en effecten wanneer je pakjes opent, prijswielen en kadootjes. 

Details

PEGI leeftijdsadvies


 • Schermtijd

  Game kan elk moment worden afgesloten

 • Releasedatum

  11-4-2023

 • Beschikbaar op

  Smartphones (Android, iOS)

 • Uitgever

  Scopely

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor MONOPOLY GO! is 3 jaar en ouder. 

Hoewel spelers elkaars bord kunnen slopen, zit er geen geweld in tegen personages. Er zit ook niks engs in, of grof taalgebruik. 

Wel waarschuwt PEGI voor de aanwezigheid van in-game aankopen. Als ouder wil je mogelijk gebruik maken van ouderlijk toezicht, om te voorkomen dat kinderen geld uitgeven in de game: dit is namelijk eenvoudig en aantrekkelijk in MONOPOLY GO!.

Schermtijd afspreken

MONOPOLY GO! kan niet op pauze, maar wel op elk moment worden afgesloten. Het spel gaat gewoon weer verder waar je gebleven was. Spreek dus gerust een specifieke schermtijd af. 

MONOPOLY GO! heeft een soort ingebouwde rem op de speeltijd, omdat je dobbelstenen ‘op’ kunnen raken. Je moet dan wachten tot je nieuwe dobbelstenen krijgt. Let op: in plaats van wachten kun je ook dobbelstenen bij kopen. De ‘rem’ werkt dus alleen als je géén geld uitgeeft.

Let ook hierop

Geld uitgeven

MONOPOLY GO! is een gratis spel. Het verdienmodel van de maker zit in de game’s verschillende microtransacties: voor een paar euro kun je extra dobbelstenen kopen, stickers verzamelen, kadootjes met Monopoly-geld openen, en zo voorts. 

De game promoot dergelijke in-game aankopen behoorlijk actief, via pop-ups en aanbiedingen en slimme trucjes. Deze trucjes zijn duidelijk bedoeld om spelers in de verleiding te brengen om geld uit te geven.