Skip to main content

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom

The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is het vervolg op The Legend of Zelda: Breath of the Wild. De game biedt een spannend verhaal vol avontuur, puzzels, vijanden en creativiteit.


Opnieuw volg je Link, een avonturier van weinig woorden die prinses Zelda en het koninkrijk Hyrule moet redden van de kwaadaardige Ganondorf. Onderweg kom je vijanden tegen, los je puzzels op en help je mensen met hun problemen. 

Uniek aan deze game is een creatief bouwsysteem waar spelers hun fantasie op los kunnen laten. Verspreid over de spelwereld liggen allerlei bouwstenen – batterijen, wielen, stuurtjes, planken, vuurspuwers – waarmee de gekste creaties in elkaar geknutseld kunnen worden. Met die creaties kun je hoger klimmen, sneller reizen en vijanden verslaan. 

Details


PEGI leeftijdsadvies

12Violence

  • Schermtijd

    Game kan op pauze

  • Beschikbaar op

    • Nintendo Switch (12/05/2023)
  • Uitgever

    Nintendo of Europe AG

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom is 12 jaar en ouder. Dit komt doordat er behoorlijk wat geweld in zit, ook al is dat niet echt realistisch geweld. Er wordt gevochten met zwaarden, pijl en boog, bommen, vuurspuwers, laserkannonnen en meer. Het geweld richt zich op monsters maar ook op dieren en menselijke personages. Als ze geraakt worden vallen ze neer en verdwijnen ze. 

Naast geweld zitten er ook best wat spannende stukken in de game, vooral die met Link’s aartsvijand Ganondorf. Die vijand (en die scènes) zijn behoorlijk donker en zwaar, wat vooral voor jongere spelers eng kan zijn.

Schermtijd afspreken

Je kunt thuis afspraken maken over schermtijd: de game kan op pauze en op elk moment worden opgeslagen.

In sommige games kun je iets verliezen als je zo maar stopt: je kunt dan beter afspreken hoeveel potjes er gespeeld mogen worden. Maar bij The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom spreek je dus gerust een tijd af.

Let ook hierop

Geld uitgeven

Je kunt geen extra’s kopen in deze Zelda game, er is geen season pass en er zijn geen microtransactiesWel kunnen spelers die Amiibo-figuurtjes hebben deze scannen en daar unieke materialen voor krijgen, zoals een bijzondere print op hun zweefzeil. Maar de Amiibo-figuurtjes zijn niet nodig om de game te spelen en worden niet actief aangeboden.

Online spelen en chatten

In Zelda: Tears of the Kingdom speel je niet online en kun je ook niet chatten.