Skip to main content

Apex Legends

Apex Legends is een first-person shooter (ook wel: FPS) waarin teams tegen elkaar vechten. Je moet dus goed samenwerken. Wie als laatste overblijft wint. Er zit continu geweld in Apex Legends. De game zelf is gratis: toch kun je op allerlei manieren geld uitgeven. Je kunt ook chatten.


In Apex Legends speel je altijd in teams, nooit solo. Zodra je aan een potje begint, moet je eerst op zoek naar wapens. Daarna moet je als team zien te overleven terwijl het speelveld steeds kleiner wordt en andere teams op je schieten. 

Er zijn verschillende manieren om Apex Legends te spelen: in de populaire ‘battle royale‘ modus vechten 20 teams van drie personen tegen elkaar. Maar er zijn ook 6-tegen-6 en 9-tegen-9 wedstrijden.

Details


PEGI leeftijdsadvies

16ViolenceIn-Game Purchases (Includes Random Items)

 • Schermtijd

  Aantal potjes (15-20 minuten per potje)

 • Beschikbaar op

  • PlayStation 4 (05/02/2019)
  • Xbox One (05/02/2019)
  • PC (05/02/2019)
  • Nintendo Switch (09/03/2021)
  • PlayStation 5 (08/02/2022)
  • Xbox Series X|S (08/02/2022)
 • Uitgever

  EA Swiss Sarl

Leeftijdsadvies

Het leeftijdsadvies voor Apex Legends is 16 jaar en ouder. Er komt continu geweld voor. De game draait om het vermoorden van je tegenstanders: dat doe je met geweren, granaten en messen.

Er is bloed te zien wanneer spelers geraakt worden en ze vallen realistisch neer. Heel soms zie je van dichtbij en in slow motion hoe iemand vermoord wordt.

Schermtijd afspreken

Spreek thuis eens af hoeveel potjes Apex Legends er gespeeld mogen worden. Dit werkt soms beter dan een schermtijd in minuten. Een potje Apex Legends kun je namelijk niet op pauze zetten als je eenmaal bent begonnen. Als je stopt, word je snel neergeschoten en laat je bovendien je team in de steek.

Een potje Apex Legends duurt ongeveer 15-20 minuten. Soms moet je vóór een potje begint ook nog even ‘in de rij staan’ tot alle teams compleet zijn.

Let ook hierop

Geld uitgeven

Apex Legends is een gratis spel. Het verdienmodel van de maker is de verkoop van extra’s: unieke skins, outfits en wapens. Ook kun je een season pass kopen, een soort seizoenskaart waarmee je één seizoen lang meer beloningen verdient dan een ‘gratis’ speler. Een seizoen in Apex Legends duurt ongeveer 3 maanden.

Online spelen en chatten

In Apex Legends kun je chatten via tekst en audio. Handig en leuk als je met vrienden speelt, maar als je met vreemden speelt kun je in aanraking komen met vervelend gedrag of grof taalgebruik. 

Je kunt chat uitzetten in Apex Legends. Dat doe je zo:

 1. Ga naar Settings
 2. Ga naar Gameplay
 3. Kies bij Communication Filter voor everybody, friends only, of nobody

Het kan ook zo:

 1. Ga naar Settings
 2. Ga naar Gameplay
 3. Ga naar Disable Voice Chat en selecteer ‘on’