Skip to main content

EA SPORTS FC™ 24

EA Sports FC 24 is het vervolg op de FIFA reeks en FIFA 23. Spelers stellen hun eigen voetbalteam samen of spelen met een bestaande club. Je kunt online tegen anderen voetballen en je kunt geld uitgeven aan pakjes met spelerskaarten. 


EA Sports FC 24 bestaat net als FIFA 23 uit verschillende onderdelen, waaronder een ‘career mode’. Daarin kun je een carrière als coach of speler beginnen en uitgroeien tot een superster. Deze mode kun je in je eentje offline spelen. 

Een populair onderdeel van de game is ‘Ultimate Team’. Daarin stel je een droomteam samen van allerlei (bestaande) spelers. Nieuw in EA Sports FC 24 is dat je droomteam uit zowel mannen als vrouwen kan bestaan. Om aan spelers voor je droomteam te komen, moet je pakjes met spelerskaarten openen. Die pakjes kun je kopen met punten die je spaart in de game, maar je kunt er ook echt geld aan uitgeven.

Details


PEGI leeftijdsadvies

3In-Game Purchases (Includes Random Items)

 • Schermtijd

  Offline: game kan op pauze
  Online: aantal potjes

 • Beschikbaar op

  • PC (29/09/2023)
  • Nintendo Switch (29/09/2023)
  • Xbox One (29/09/2023)
  • Xbox Series X|S (29/09/2023)
  • PlayStation 4 (29/09/2023)
  • PlayStation 5 (29/09/2023)
 • Uitgever

  EA Swiss Sarl

Leeftijdsadvies

Het PEGI leeftijdsadvies voor EA Sports FC 24 is PEGI 3. Er zit geen geweld in, of enge beelden of grof taalgebruik.

Wel waarschuwt PEGI dat spelers echt geld uit kunnen geven en dat ze daar misschien ‘willekeurige items’ voor terugkrijgen. Hiermee doelt PEGI op de pakjes kaarten in de ‘Ultimate Team’ modus. Je weet nooit van tevoren welke spelers er in een pakje zitten.

Schermtijd afspreken

De game bestaat vooral uit het spelen van voetbalwedstrijden. Speel je offline tegen de computer, dan kun je de wedstrijden op pauze zetten en kun je dus een vaste schermtijd afspreken.

Als je online tegen anderen speelt kan dat niet zo maar, want dan verlies je. Spreek in dit geval eens met je kind af hoeveel potjes ze mogen spelen.

Tip: vraag of kijk na welke speeltijd je kind heeft ingesteld. Je kunt namelijk kiezen hoe lang wedstrijden duren: de kortste optie is 8 minuten en de langste is 90 minuten. Speeltijd aanpassen doe je zo:

 1. Klik op het tandwieltje links bovenin.
 2. Ga naar Settings.
 3. Ga naar Game Settings.
 4. Ga naar het tabblad Match.
 5. Het aantal minuten per helft pas je aan onder ‘Half Length’.

Let ook hierop

Geld uitgeven

Er zitten zogenaamde microtransacties en loot boxes in EA Sports FC 24 en de FIFA games. Je kunt er dus nog meer geld aan uitgeven nádat je het spel hebt gekocht. Let bijvoorbeeld op de aanschaf van zogenaamde ‘card packs’. Zo zien ze er uit in EA Sports FC 24:

Deze pakjes met kaarten koop je in de Ultimate Team-modus, waarin je zelf een team samenstelt. Je kunt zo’n pakje kopen met punten die je verdient in de game, maar ook met FC punten – en die kosten écht geld. Dat is bovendien een stuk sneller, en dus verleidelijk…

Je weet nooit van tevoren wat je voor je geld terugkrijgt, want de inhoud van de pakjes zijn willekeurig. Wees voorzichtig met het koppelen van betaalgegevens aan de accounts op je spelcomputer. Lees hier hoe je je parental controls hierop in kunt stellen. In de instellingen van EA Sports FC 24 zelf kun je ook aanpassen hoeveel pakjes en FC punten je maximaal kunt kopen per week. Daarover lees je meer op de website van EA.

Online spelen en chatten

Wedstrijden in EA Sports FC 24 kun je offline spelen, tegen de computer, maar ook online tegen andere gebruikers. Als je online speelt kun je met die andere spelers praten. Dat kunnen vrienden zijn maar ook onbekenden.

In FIFA 23 was er geen optie om chat uit te zetten. In EA Sports FC 24 kan dat wel:

 1. Klik op het tandwieltje links bovenin.
 2. Ga naar Settings.
 3. Ga naar Game Settings.
 4. Ga naar het tabblad Audio.
 5. Scroll naar beneden tot je ‘voice chat’ ziet staan en zet deze op ‘off’.