Skip to main content

Rocket League

In Rocket League bestuur je een autootje dat een enorme bal in het doel van de tegenstander moet ‘schieten’. De wedstrijdjes zijn kort en chaotisch. Je kunt chatten met andere spelers en geld uitgeven aan auto’s en andere extra’s.


In Rocket League rijd of spring je met een auto tegen een enorme bal aan om ‘m te laten rollen. Je maakt gebruik van je omgeving en kunt snel draaien, salto’s maken en jezelf een ‘boost’ geven.

Er zijn verschillende soorten wedstrijden in Rocket League: 1 tegen 1, 3 tegen 3 of zelfs toernooien.

Details


PEGI leeftijdsadvies

3

 • Schermtijd

  Aantal potjes (6-7 minuten)

 • Beschikbaar op

  • PlayStation 4 (28/08/2018)
  • Xbox One (28/08/2018)
  • Nintendo Switch (28/08/2018)
 • Uitgever

  Warner Brothers Entertainment UK Ltd

Leeftijdsadvies

Auto’s kunnen tegen elkaar op knallen, de lucht in vliegen en ondersteboven landen. Maar de speelgoedauto’s rijden daarna gewoon weer verder: je doet niemand pijn en er is dus geen sprake van geweld. Het PEGI leeftijdsadvies is daarom 3 jaar en ouder.

Schermtijd afspreken

Spreek thuis eens af hoeveel potjes Rocket League er gespeeld mogen worden. Dit werkt soms beter dan een schermtijd in minuten afspreken: een potje Rocket League kun je niet op pauze zetten als je eenmaal bent begonnen. Als je stopt, verlies je en laat je bovendien je team in de steek. Een potje Rocket League duurt gemiddeld 7 minuten (maar kan wat uitlopen bij een gelijke stand). 

Let ook hierop

Geld uitgeven

Rocket League is gratis te spelen. Maar je kunt wel geld uitgeven aan credits. Daarmee koop je extra’s zoals nieuwe auto’s, wielen, stickers en meer.

Er is ook een ‘Rocket Pass’, een soort seizoenskaart die jou een tijdje lang extra beloningen geeft als je geld betaalt èn veel speelt.

Tot slot kun je handelen in Rocket League, maar alleen met items en credits. Je kunt niets inruilen voor écht geld, maar let op: er zijn verschillende websites waarop dat wel kan. Dit wordt door de uitgever van Rocket League niet ondersteund.

Online spelen en chatten

In Rocket League kun je chatten met andere spelers. Dat kan via tekst maar ook via audio: als je dit aan hebt staan, kún je dus geconfronteerd worden met grof taalgebruik of ongewenst gedrag van anderen. 

In de instellingen zet je chatfuncties uit, of stel je in dat je alleen met vrienden kunt praten: