Skip to main content

Poppy Playtime

Poppy Playtime is een horrorspel waarin je moet ontsnappen uit een speelgoedfabriek. Ondertussen zit er een monster achter je aan. Dit monster heet Huggy Wuggy en ligt ook als knuffel in de winkel. De knuffels zijn populair onder kinderen.


Terwijl spelers proberen te ontsnappen uit de speelgoedfabriek, moeten ze items zoeken en puzzels oplossen. Daarbij worden ze continu opgejaagd door Huggy Wuggy, een reusachtige blauwe speelgoedpop met scherpe tanden die spelers letterlijk wil doodknuffelen. 

Er zijn meerdere games in de Poppy Playtime-reeks. In de tweede game word je niet achterna gezeten door Huggy Wuggy maar door een andere enge speelgoedpop: Mommy Long Legs.

Details

PEGI leeftijdsadvies


 • Schermtijd

  Game kan op pauze
 • Releasedatum

  12-10-2021

 • Beschikbaar op

  Smartphones (Android, iOS), PC

 • Uitgever

  Mob Entertainment

Leeftijdsadvies

Hoofdstuk 1 van de Poppy Playtime serie heeft een PEGI 12 advies. Er zitten enge geluiden in het donkere spel, waarbij je continu spanning voelt. Huggy Wuggy kan plots verschijnen en spelers laten schrikken. Ook kun je Huggy Wuggy verwonden, waarbij dan wat bloed te zien is. De game is niet geschikt voor kinderen jonger dan 12.

Hoofdstuk 2 van de Poppy Playtime serie heeft een PEGI 16 advies vanwege de vele horrorelementen.

Schermtijd afspreken

Je kunt een schermtijd in minuten afspreken voor Poppy Playtime. De game kan elk moment op pauze en wordt regelmatig tussentijds opgeslagen.

Lees ook:

“Is Huggy Wuggy-knuffel te eng voor kinderen? ‘Kan traumatiserend zijn'”