Skip to main content

LEGO Fortnite

LEGO Fortnite is een creatieve game op het Fortnite platform. Spelers besturen een LEGO figuurtje dat op avontuur gaat en een dorpje bouwt. Je kunt het spel alleen spelen maar ook met vrienden. Er zit mild geweld in maar de focus ligt niet op vechten, zoals in Fortnite Battle Royale


LEGO Fortnite is niet hetzelfde als Fortnite. Het is een op zichzelf staand spel met een eigen verhaal en opbouw. 

Nadat spelers landen in hun LEGO Fortnite wereld krijgen ze de opdracht om een huisje te bouwen, en een vuurtje om warm te blijven. Ze moeten eten zoeken en hout hakken, zodat ze langzaam maar zeker hun huisje kunnen uitbouwen tot een heus dorp. 

De game moedigt je aan om creatief te zijn. Als je in Sandbox mode speelt, heb je hiervoor een eindeloze voorraad LEGO bouwstenen tot je beschikking. Je hoeft je in Sandbox niet druk te maken over het verzamelen van materialen, of over vijanden zoals wolven en skeletten. Als je in Survival mode speelt, krijg je daar wel mee te maken.

Details


PEGI leeftijdsadvies

7ViolenceIn-Game Purchases

 • Schermtijd

  Game kan op pauze (tenzij online met vrienden)
 • Beschikbaar op

  • Fortnite (07/12/2023)
 • Uitgever

  Epic Games Entertainment International GmbH

Leeftijdsadvies

Er zit mild geweld in LEGO Fortnite. Zo kun je wolven en skeletten tegenkomen, of zelfs grote dino’s. LEGO poppetjes die worden verslagen vallen uiteen in kleine LEGO blokjes, dus dat is niet echt realistisch.

Als speler gebruik je een zwaard of pijl en boog om vijanden te verslaan. 

Ouderlijk toezicht in Fortnite

Hoewel LEGO Fortnite een PEGI leeftijdsadvies van 7 jaar heeft, zijn er in Fortnite duizenden andere games te vinden die misschien een hoger leeftijdsadvies hebben.

Om te voorkomen dat jouw kind via Fortnite in aanraking komt met games waar ze nog te jong voor zijn, stel je ouderlijk toezicht in in Fortnite. Dat doe je zo:

 1. Start Fortnite op en ga rechtsbovenin naar het menu.
 2. Selecteer PARENTAL CONTROLS.
 3. Stel een pincode in. 
 4. Stel het ouderlijk toezicht naar wens in: geef een PEGI leeftijdslimiet aan, beperk chatfuncties of laat grof taalgebruik filteren.

Schermtijd afspreken

LEGO Fortnite heeft geen einde, dus je kunt zo lang spelen als je wilt. Ook speel je geen potjes, zoals in Fortnite Battle Royale. Je kunt dus een schermtijd in minuten afspreken: het spel kan op elk moment worden afgesloten.

Maar: mogelijk speelt je kind met vrienden. Zij hebben misschien geen (of andere) afspraken over schermtijd. En spelen vrienden in de wereld van jouw kind? Dan stopt de game voor iedereen wanneer je kind Fortnite afsluit. 

Let ook hierop

Geld uitgeven

Op heel het Fortnite platform kun je V-Bucks uitgeven: een virtuele munt waarmee je bijzondere outfits (‘skins‘), dansjes of wapens koopt. Bijzonder: koop je een outfit met V-Bucks dan kun je deze in alle Fortnite games gebruiken. Speel je LEGO Fortnite, dan draag je gewoon een LEGO versie van zo’n outfit. 

V-Bucks prijzen overzicht
LEGO Fortnite skins voorbeeld Peely

Online spelen en chatten

Overal in Fortnite – dus ook in LEGO Fortnite – kun je online communiceren met anderen, via audio. Handig als je moet samenwerken, maar er kan ook grof taalgebruik voorbij komen. Je kunt deze ‘voice chat’ ook uitzetten. Dat kan door het ouderlijk toezicht hierop in te stellen (zie hierboven) of simpelweg zo:

 1. Ga naar het menu.
 2. Klik op Instellingen (Settings).
 3. Ga naar het tabblad Audio.